Pikantní vepřové nudličky s rýží recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžíce olej
sůl
1 lžíce solamyl
1 ks cibule
4 porce rýže
1/4 lžičky mletý bílý pepř
1/4 lžičky chilli koření
1 ks žlutá paprika
1/4 lžičky mletý kmín
500 g vepřová kýta
2 lžíce vepřové sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Dáme do misky, dobře promícháme s olejem, solamylem a veškerým kořením

  2. Připravíme si zeleninu. Papriku omyjeme a nakrájíme také na nudličky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno

  3. Na pánvi rozpustíme vepřové sádlo a na něm zesklovatíme cibulku. Pak přidáme papriku a minutu společně opékáme. Na tento základ opatrně vlijeme masovou směs a restujeme za stálého míchání asi 5 minut. Podle chuti osolíme

  4. Rýži uvaříme podle návodu na obalu

  5. Pikantní vepřové nudličky s rýží podáváme s vařenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!