Pirohy s liškami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 ks vejce
1 lžíce máslo
2 ks cibule
50 dkg lišky
3 sklenice hladká mouka
10 dkg strouhaný sýr
1 sklenice teplá voda nebo mléko
podle chuti
sůl
pepř
podle potřeby
máslo na přelití

Postup přípravy receptu

  1. Do prosáté mouky dáme vajíčko a pomalu přiléváme teplou vodu, nebo mléko (množství vody je podle kvality mouky).

  2. Přidáme 1 lžíci másla a špetku soli. Vypracujeme hladké těsto. Necháme přikryté půl hodiny odpočinout. Náplň: Na pánvi na másle orestujeme nakrájenou cibuli, nakrájený česnek přidáme očištěné nakrájené houby a dusíme 10-15 minut, až se voda trochu odpaří. Dochutíme solí a pepřem.

  3. Těsto vyválíme a vykrajujeme kolečka doprostřed dáme náplň a přehneme. Okraje dobře uzavřeme.

  4. Pirohy s liškami vaříme v osolené vodě. Až pirohy vyplavou, vaříme ještě 3 minuty. Na talíři přelijeme máslem a posypeme sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!