Pirožky plněné masovou směsí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
mletý černý pepř
těsto
2 ks vejce
30 dkg mouka
voda
náplň
1 ks cibule
500 g mleté maso
500 g kysané zelí
na ozdobu
20 dkg anglická slanina

Postup přípravy receptu

  1. Kyselé zelí dáme vařit do mírně osolené vody.

  2. Připravíme si klasické nudlové těsto, které vyválíme na plát silný asi 0,5 cm a necháme ho tak půl hodiny odpočinout.

  3. Očistíme a nakrájíme si cibulku najemno a na oleji ji necháme zesklovatět. Potom přidáme mleté maso, osolíme a opepříme. Maso necháme tak dvacet minut dusit na mírném ohni. Mleté maso smícháme s uvařeným zelím.

  4. Z nudlového těsta vykrajujeme kolečka, která naplníme připravenou směsí z mletého masa a kysaného zelí a tvoříme pirožky. Kraje pořádně spojíme, aby náplň při vaření nevytékala ven. Pirožky plněné masovou směsí dáme vařit do osolené vroucí vody asi tak na 15minut. Uvařené pirožky vyjmeme a ihned servírujeme.

  5. Pirožky plněné masovou směsí na talíři přeléváme rozškvařenou slaninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!