Piškot s rybízem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 ks vejce
360 g cukr krupice
300 g polohrubá mouka
podle chuti
rybíz
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Do šlehače mixéru rozklepneme 6 vajec a dáme šlehat. Po chvíli zastavíme a přidáme polovinu cukru. Po další chvíli šlehání zbytek cukru. Po dalších asi 3 - 4 minutách dáme část mouky, pak zbytek. Celková doba šlehání má být 10 minut.

  2. Pěnové těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, posypeme omytým rybízem a dáme péci do vyhřáté trouby.

  3. Piškot s rybízem po upečení nakrájíme a podáváme jako lehký moučník.

  4. V originální verzi receptu se hmotnost cukru a mouky odvíjí podle hmotnosti vajec - kolik váží vejce, tolik cukru a o 1 vejce méně mouky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!