Piškotová mandlová roláda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
6 vejce
6 lžic cukr krupice
2 lžíce amaretto
6 lžic polohrubá mouka
krém
200 g máslo
300 ml mléko
100 g cukr moučka
1 vanilkový cukr
100 g sekané mandle
1 balíček vanilkový pudinkový prášek
na ozdobu
100 g mandlové lupínky

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce ušleháme s cukrem a krupicí do pěny. Postupně vmícháme polohrubou mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a upečeme při 200 °C.

  2. Ještě horký plát těsta přeneseme na čistou utěrku, opatrně sloupneme pečicí papír a těsto srolujeme do utěrky. Korpus na roládu takto necháme vychladnout.

  3. Z mléka, pudinkového prášku a vanilkového cukru uvaříme hustý pudink, který také necháme úplně vychladnout. Změklé máslo ušleháme s cukrem, vmícháme studený pudink a nakonec nasucho opražené nasekané mandle. Pokud na krém použijeme mandlový pudinkový prášek, bude výsledek ještě lepší!

  4. Piškot rozvineme, pokapeme amarettem (případně vaječným koňakem), potřeme připraveným krémem a opět zavineme. Povrch piškotové mandlové rolády potřeme slabou vrstvou krému a posypeme nasucho opraženými mandlovými lupínky.

  5. Piškotová mandlová roláda je opravdu skvělá - ke kávě i čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!