Piškotová mandlová roláda recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 6 vejce 6 lžic cukr krupice 2 lžíce amaretto 6 lžic polohrubá mouka krém 200 g máslo 300 ml mléko 100 g cukr moučka 1 vanilkový cukr 100 g sekané mandle 1 balíček vanilkový pudinkový prášek na ozdobu 100 g mandlové lupínky
Postup Piškotová mandlová roláda recept
Postup přípravy receptu
-
Celá vejce ušleháme s cukrem a krupicí do pěny. Postupně vmícháme polohrubou mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a upečeme při 200 °C.
Ještě horký plát těsta přeneseme na čistou utěrku, opatrně sloupneme pečicí papír a těsto srolujeme do utěrky. Korpus na roládu takto necháme vychladnout.
Z mléka, pudinkového prášku a vanilkového cukru uvaříme hustý pudink, který také necháme úplně vychladnout. Změklé máslo ušleháme s cukrem, vmícháme studený pudink a nakonec nasucho opražené nasekané mandle. Pokud na krém použijeme mandlový pudinkový prášek, bude výsledek ještě lepší!
Piškot rozvineme, pokapeme amarettem (případně vaječným koňakem), potřeme připraveným krémem a opět zavineme. Povrch piškotové mandlové rolády potřeme slabou vrstvou krému a posypeme nasucho opraženými mandlovými lupínky.
Piškotová mandlová roláda je opravdu skvělá - ke kávě i čaji.