Piškotová omeleta z trouby recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
50 g cukr krupice
citronová kůra
500 g polohrubá mouka
2 lžíce citronová štáva
na potření
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků a citronové štávy vyšleháme tuhý sníh a postupně do něj vmícháváme krupicový cukr. Až poté přidáme mouku, žloutky a trochu citronové kůry.

  2. Z těsta na plechu vyloženém pečícím papírem uděláme placky, potřeme máslem a vložíme do předehřáté trouby. Piškotové omelety pečeme 10 minut. Můžeme péct i na pánvi pod poklicí.

  3. Piškotové omelety jsou výborné s jahodami, zakysanou smetanou a cukrem. Piškotové omelety podáváme teplé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!