Piškotová roláda krok po kroku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
5 ks vejce
120 g cukr krupice
100 g polohrubá mouka
1 lžička citronová šťáva
krém
250 g máslo
0.3 l mléko
100 g cukr krupice
30 g ztužený pokrmový tuk
1 balíček pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky umícháme asi s 1/3 cukru do pěny. Bílky vyšleháme do tuha s trochou citronové šťávy a teprve pak zašleháme zbytek cukru a postupně žloutky. Nakonec lehce vmícháme prosátou mouku.

  2. Piškotové těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě 5 - 7 minut. Po upečení necháme piškotový plát částečně vychladnout a stočíme ho i s papírem do rolády.

  3. Během chladnutí si připravíme máslový krém. Pudinkový prášek uvaříme podle návodu jen s poloviční dávkou mléka a se 100 g cukru. Za stálého míchání necháme vychladnout, když jsme před tím vmíchali 30 g ztuženého tuku. Do vychladlého pudinku postupně zašleháváme máslo. Obě ingredience by správně měly mít pokojovou teplotu.

  4. Nakonec už jen rozbalíme piškotový korpus a potřeme krémem. Lze použít i lineckou marmeládu. Pomocí pečícího papíru zatočíme zpět do rolády, přičemž papír odstraníme. Piškotovou roládu ozdobíme podle vlastní fantazie.

  5. Piškotovou roládu nakrájíme na plátky a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!