Piškotová roláda krok po kroku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 5 ks vejce 120 g cukr krupice 100 g polohrubá mouka 1 lžička citronová šťáva krém 250 g máslo 0.3 l mléko 100 g cukr krupice 30 g ztužený pokrmový tuk 1 balíček pudinkový prášek
Postup Piškotová roláda krok po kroku recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky umícháme asi s 1/3 cukru do pěny. Bílky vyšleháme do tuha s trochou citronové šťávy a teprve pak zašleháme zbytek cukru a postupně žloutky. Nakonec lehce vmícháme prosátou mouku.
Piškotové těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě 5 - 7 minut. Po upečení necháme piškotový plát částečně vychladnout a stočíme ho i s papírem do rolády.
Během chladnutí si připravíme máslový krém. Pudinkový prášek uvaříme podle návodu jen s poloviční dávkou mléka a se 100 g cukru. Za stálého míchání necháme vychladnout, když jsme před tím vmíchali 30 g ztuženého tuku. Do vychladlého pudinku postupně zašleháváme máslo. Obě ingredience by správně měly mít pokojovou teplotu.
Nakonec už jen rozbalíme piškotový korpus a potřeme krémem. Lze použít i lineckou marmeládu. Pomocí pečícího papíru zatočíme zpět do rolády, přičemž papír odstraníme. Piškotovou roládu ozdobíme podle vlastní fantazie.
Piškotovou roládu nakrájíme na plátky a můžeme podávat.