Piškotová roláda s jablky a zakysanou smetanou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce olej 4 ks vejce 450 g jablko 180 g cukr krupice 6-8 lžic hladká mouka 1 lžíce horká voda podle chuti mletá skořice na ozdobu zakysaná smetana
Postup Piškotová roláda s jablky a zakysanou smetanou recept
Postup přípravy receptu
-
Plech vyložíme pečícím papírem a rozetřeme na něj lžičku slunečnicového oleje.
Nastrouhaná jablka rozložíme na papír, použijeme 450 g čisté váhy. Z jablíček nevymačkáváme šťávu, výsledná roláda je pak chutnější a vláčnější. Jablka podle chuti posypeme skořicí.
V míse ušleháme celá vejce a cukr společně se lžící horké vody. Hmotu je nutno šlehat déle, až bude hustá a světlá. Do ušlehané hmoty lehce vmícháme mouku a celou směs nalijeme na jablíčka tak, aby je celé zakryla.
Těsto na piškotovou roládu pečeme cca 20 minut při 180 °C v horkovzdušné troubě. Dobu pečení a stupně lze přizpůsobit naší pečící troubě, ale platí, že když okraje piškotu odstávají od pečícího papíru, je upečeno.
Po upečení vyjmeme piškotovou roládu s jablky z trouby, otočíme papírem nahoru a sloupneme jej. Pozor, jablka jsou opravdu horká, postupujeme opatrně. Ještě teplé zatočíme do rolády, tak, aby jablka byla zarolována uvnitř rolády. Piškotovou roládu s jablky necháme vychladnout.
Piškotovou roládu s jablky nakrájíme na plátky a podáváme s vychlazenou zakysanou smetanou.