Zeleninový krém recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 3 - 4 stroužky česnek 1 lžička sůl 2 - 3 lžíce máslo 4 ks brambory 1 ks pórek 3 ks mrkev 1/4 ks brokolice 1 ks kedluben mletý barevný pepř 2 lžíce sušená zelenina 1 lžíce koření Horalka
Postup Zeleninový krém
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, česnek oloupeme a rozkrojíme, pórek nakrájíme na hrubá kolečka, oškrábanou mrkev taktéž, kedluben oloupeme a nakrájíme na větší kousky, brokolici rozdělíme na růžičky
Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo, vsypeme pórek a 2 - 3 minuty restujeme. Poté přidáme česnek, necháme asi 1 minutu rozvonět, vsypeme veškerou zeleninu, sůl, koření Horalka, 2 lžíce směsi sušené zeleniny (kupuji ve zdravé výživě) a zalijeme asi 1,5 l vody. Vaříme do změknutí, postačí 15 - 20 minut
Zeleninovou polévku tyčovým mixérem rozmixujeme do hladké konzistence, podle chuti přisolíme. Pokud polévku nepodáváme dětem, můžeme přidat i čerstvě mletý barevný pepř
Zeleninový krém podáváme horký a doplníme krutony. Polévka je čistě vegetariánská, pokud ji chceme připravit bez másla a dopřát i veganům, nahradíme máslo olejem.