Zeleninový krém recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

3 - 4 stroužky česnek
1 lžička sůl
2 - 3 lžíce máslo
4 ks brambory
1 ks pórek
3 ks mrkev
1/4 ks brokolice
1 ks kedluben
mletý barevný pepř
2 lžíce sušená zelenina
1 lžíce koření Horalka

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, česnek oloupeme a rozkrojíme, pórek nakrájíme na hrubá kolečka, oškrábanou mrkev taktéž, kedluben oloupeme a nakrájíme na větší kousky, brokolici rozdělíme na růžičky

  2. Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo, vsypeme pórek a 2 - 3 minuty restujeme. Poté přidáme česnek, necháme asi 1 minutu rozvonět, vsypeme veškerou zeleninu, sůl, koření Horalka, 2 lžíce směsi sušené zeleniny (kupuji ve zdravé výživě) a zalijeme asi 1,5 l vody. Vaříme do změknutí, postačí 15 - 20 minut

  3. Zeleninovou polévku tyčovým mixérem rozmixujeme do hladké konzistence, podle chuti přisolíme. Pokud polévku nepodáváme dětem, můžeme přidat i čerstvě mletý barevný pepř

  4. Zeleninový krém podáváme horký a doplníme krutony. Polévka je čistě vegetariánská, pokud ji chceme připravit bez másla a dopřát i veganům, nahradíme máslo olejem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!