Piškotové těsto od maminky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
5 ks vejce
20 dkg cukr krupice
20 dkg polohrubá mouka
6 lžic horká voda
1 balíček kypřící prášek do pečiva
krém
1 kostka máslo
2 balení čokoláda
2 balíčky pudinkový prášek
podle potřeby
mléko

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky s horkou vodu vyšleháme do pěny, přidáme polohrubou mouku a prášek do pečiva, naposledy opatrně vmícháme sníh z bílků.

  2. Piškot pečeme v troubě předehřáté na 170 - 180 °C. Špejlí zkoušíme, až je povrch růžovohnědý. Pozor, ať piškot není moc propíchaný špejlí a těsto nespadne.

  3. Na krém uvaříme dva pudinky s polovičním množstvím mléka, za občasného zamíchání vychladíme nebo položíme přímo nahoru na pudink sáček - neudělá se škraloup.

  4. Asi 1,5 kostky másla necháme odpočinout při pokojové teplotě a postupně zamícháme do pudinku, přidáváme cukr podle chuti, jako poslední přilijeme 2 rozpuštěné čokolády, ale ne úplně horké. Piškot potřeme připravený krémem a necháme ztuhnout.

  5. Piškotové těsto od maminky můžeme vyzkoušet na přípravu různých moučníků a svátečních dortů.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!