Piškotový dort s ovocem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

9 lžic rum
9 lžic cukr moučka
1 balíček želatina
4 kelímky zakysaná smetana
2 balíčky dětské piškoty
1 konzerva ovocný kompot
podle chuti
kakao

Postup přípravy receptu

  1. Dort se vlastně skládá ze dvou druhů krémů, piškotů, ovoce a želatiny. První krém vytvoříme ušleháním 2 kelímků 15% zakysané smetany, 6 lžic cukru moučky a 6 lžic rumu. Druhý krém vytvoříme ušleháním 2 kelímků 15% zakysané smetany, 3 lžic cukru moučka, kakaa a 3 lžic rumu.

  2. První krém dáme na spodní část formy. Poklademe 2 balení piškotů, které lehce zakapeme rumem a na tyto piškoty položíme druhý krém. Poklademe jakýkoli druh ovoce (jahody, borůvky, mandarinky).

  3. Piškotový dort vložíme do lednice a necháme ztuhnout.

  4. Mezitím si uděláme želatinu, nejlépe galaretku. Po zatuhnutí piškotový dort zalijeme lehce ztuhlou galaretkou a znovu vložíme do lednice.

  5. Po cca 2 hodinách můžeme piškotový dort s ovocem nakrájet a podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!