Hráškové risotto recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
vývar
máslo
rozmarýn
1 ks šalotka
olivový olej
parmezán
1 dl suché bílé víno
mražený hrášek
mletý černý pepř
kulatozrnná rýže

Postup přípravy receptu

  1. V hluboké pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm nadrobno nakrájenou šalotku. Pak přisypeme rýži a promícháme. Po chvíli přilijeme víno a necháme odpařit. Opepříme a osolíme a přidáme rozmarýn. Zalijeme vývarem tak, aby byla rýže ponořená

  2. Vývar necháme opět odpařit a postupně dolíváme, dokud rýže nebude měkká. Pak přisypeme hrášek, máslo, pánev odstavíme a promícháme. Na závěr přisypeme parmezán a necháme rozpustit

  3. Hráškové risotto nandáme na talíř, přidáme kapku olivového oleje, ozdobíme ještě pár hoblinami parmezánu a podáváme

  4. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!