Hráškové risotto recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl vývar máslo rozmarýn 1 ks šalotka olivový olej parmezán 1 dl suché bílé víno mražený hrášek mletý černý pepř kulatozrnná rýže
Postup Hráškové risotto
Postup přípravy receptu
-
V hluboké pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm nadrobno nakrájenou šalotku. Pak přisypeme rýži a promícháme. Po chvíli přilijeme víno a necháme odpařit. Opepříme a osolíme a přidáme rozmarýn. Zalijeme vývarem tak, aby byla rýže ponořená
Vývar necháme opět odpařit a postupně dolíváme, dokud rýže nebude měkká. Pak přisypeme hrášek, máslo, pánev odstavíme a promícháme. Na závěr přisypeme parmezán a necháme rozpustit
Hráškové risotto nandáme na talíř, přidáme kapku olivového oleje, ozdobíme ještě pár hoblinami parmezánu a podáváme
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!