Pizza had recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- podle chuti sůl ocet balsamico mletý černý pepř na potření vejce podle potřeby pažitka mozzarella listové těsto hladká mouka anglická slanina cherry rajčata
Postup Pizza had recept
Postup přípravy receptu
-
Slaninu, rajčata, mozzarellu a pažitku nakrájíme nadrobno. Listové těsto vyválíme na tenký obdélník, který rozpůlíme na delší pásy. Aby se nám těsto nelepilo, posypeme pracovní plochu i těsto trochou mouky.
Doprostřed dvou pásů těsta nasypeme rajčata, slaninu, mozzarellu a pažitku. Vše lehce zakapeme octem balsamico, osolíme a opepříme. Těsto zabalíme po celé délce a pořádně přitiskneme okraj, aby náplň nevytekla.
Na plech položíme pečící papír a přidáme stočený kus alobalu, který také obalíme pečícím papírem. Na něj rozložíme připraveného pizza hada z listového těsta. U hlavy kobry těsto trochu roztáhneme do stran a u ocasu zase naopak zúžíme do špičky. Hlavu přichytíme párátkem zapíchnutým do alobalu. Vidličkou rozšleháme vejce a potřeme jím hady po celé délce.
Troubu rozehřejeme na 180 °C a pizza hady pečeme dozlatova asi 20 minut.
Pizza hady podáváme jako teplý hlavní chod. Ale dobře chutnají i jako studená chuťovka.