Pizza had recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
sůl
ocet balsamico
mletý černý pepř
na potření
vejce
podle potřeby
pažitka
mozzarella
listové těsto
hladká mouka
anglická slanina
cherry rajčata

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu, rajčata, mozzarellu a pažitku nakrájíme nadrobno. Listové těsto vyválíme na tenký obdélník, který rozpůlíme na delší pásy. Aby se nám těsto nelepilo, posypeme pracovní plochu i těsto trochou mouky.

  2. Doprostřed dvou pásů těsta nasypeme rajčata, slaninu, mozzarellu a pažitku. Vše lehce zakapeme octem balsamico, osolíme a opepříme. Těsto zabalíme po celé délce a pořádně přitiskneme okraj, aby náplň nevytekla.

  3. Na plech položíme pečící papír a přidáme stočený kus alobalu, který také obalíme pečícím papírem. Na něj rozložíme připraveného pizza hada z listového těsta. U hlavy kobry těsto trochu roztáhneme do stran a u ocasu zase naopak zúžíme do špičky. Hlavu přichytíme párátkem zapíchnutým do alobalu. Vidličkou rozšleháme vejce a potřeme jím hady po celé délce.

  4. Troubu rozehřejeme na 180 °C a pizza hady pečeme dozlatova asi 20 minut.

  5. Pizza hady podáváme jako teplý hlavní chod. Ale dobře chutnají i jako studená chuťovka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!