Pizza pro začátečníky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 ks cibule
6 ks rajče
30 dkg sýr
1 balíček listové těsto
30 dkg šunka nebo šunkový salám
na potření
česnek
jemný kečup
podle chuti
bazalka nebo oregano

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme rajčata, oloupanou cibuli nakrájíme na tenké plátky, oloupeme česnek a prolisujeme ho. Česnek smícháme s trochou kečupu, nastrouháme sýr.

  2. Necháme si rozpéct troubu asi na 200 °C.

  3. Na pomoučněném vále rozválíme těsto do velikosti plechu, ale můžeme také udělat malá pizza kolečka, aby měl každý svou pizzu.

  4. Listové těsto položíme na plech, potřeme směsí kečupu a česneku, poklademe plátkovou šunku, cibuli, rajčata a posypeme bazalkou nebo oreganem. Nakonec pizzu pro začátečníky posypeme strouhaným sýrem.

  5. Pizzu pečeme 15 - 20 minut podle toho, jaký typ trouby máme.

  6. Když někdo nemá rád rajče nebo cibuli, dá se pizza připravit i bez toho. Já osobně to ráda nemám, proto tuto pizzu dělám bez zeleniny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!