Plátek ala Petr recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks pórek
30 dkg eidam
2 ks červená paprika
300 g sterilované žampiony
800 dkg vepřové maso
poleva
0 l omáčka na vepřové maso

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nebo kuřecí prsa nakrájíme na plátky, naložíme do grilovacího koření s trochou oleje a necháme den uležet. Nakrájíme na drobno větší pórek, žampiony a papriku.

  2. Vše vložíme do rozpáleného oleje na pánvičce. Osmahneme jen krátce, aby zelenina byla medium. Přidáme asi 1dl vývaru, zaprášíme polohrubou moukou, aby směs držela pohromadě, a krátce povaříme. Přisolíme a odstavíme.

  3. Jeden den naložené plátky masa prudce osmahneme z obou stran. Pak jednotlivé plátky masa přelijeme velkou vrstvou zeleninové směsi a posypeme fakt pěknou hromádkou nastrouhaného sýra. Plátky dáme na minutku do mikrovlnky zapéct a poté přelijeme omáčkou.

  4. Plátky ala Petr ihned podáváme. Přílohu volíme podle libosti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!