Platýz v pikantní omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - olej
- - sůl
1 ks cibule
- - kmín
- - kopr
- - citron
- - zázvor
- - koriandr
- - pepř mletý
1 ks chilli paprička
0.5 - paprika červená
0.5 - paprika zelená
- - protlak rajčatový
1 ks celer řapíkatý
- - pepř kayenský
400 g rajčata sterilovaná
- - oregano
4 plátky platýz
90 g sýr žervé

Postup přípravy receptu

  1. V kastrolu na oleji osmažíme cibulku, celer, chilli papričky a koření. Vše krájíme nadrobno! Přidáme nakrájené papriky, rajčata, dochutíme a přivedeme k varu. Na mírném ohni dusíme asi 15 minut, potom dáme stranou. Připravíme si rybu. Smícháme žervé sýr, oregano, kayenský pepř a odložíme. Z ryby stáhneme kůži, sýrovou směsí pomažeme plátky masa a svineme, zajistíme párátkem. Maso dáme na vymaštěný pekáček, přikryjeme a pečeme asi 10 minut při střední teplotě. Nakonec zalijeme rajčatovou omáčkou a pečeme dalších 15 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!