Platýz v pikantní omáčce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - olej - - sůl 1 ks cibule - - kmín - - kopr - - citron - - zázvor - - koriandr - - pepř mletý 1 ks chilli paprička 0.5 - paprika červená 0.5 - paprika zelená - - protlak rajčatový 1 ks celer řapíkatý - - pepř kayenský 400 g rajčata sterilovaná - - oregano 4 plátky platýz 90 g sýr žervé
Postup Platýz v pikantní omáčce recept
Postup přípravy receptu
-
V kastrolu na oleji osmažíme cibulku, celer, chilli papričky a koření. Vše krájíme nadrobno! Přidáme nakrájené papriky, rajčata, dochutíme a přivedeme k varu. Na mírném ohni dusíme asi 15 minut, potom dáme stranou. Připravíme si rybu. Smícháme žervé sýr, oregano, kayenský pepř a odložíme. Z ryby stáhneme kůži, sýrovou směsí pomažeme plátky masa a svineme, zajistíme párátkem. Maso dáme na vymaštěný pekáček, přikryjeme a pečeme asi 10 minut při střední teplotě. Nakonec zalijeme rajčatovou omáčkou a pečeme dalších 15 minut.