Plecko po indicku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

omáčka
sůl
1 lžíce ocet
3 lžíce olivový olej
mletý pepř
350 g vepřová plec
vroucí voda
2 lžíce světlé pivo
0.5 lžičky mletý zázvor
2 lžíce pikantní worcestrová omáčka
příloha
sůl
1 ks cibule
1 hrnek rýže
0.4 lžičky kari
3 lžíce olivový olej
0.3 lžičky bílý pepř
vroucí voda
300 ml sterilovaný hrášek

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si dáme vařit rizoto. Na olivovém oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli. Když změkne a zesklovati, přisypeme rýži a krátce orestujeme. V konvici si dáme vařit dostatečné množství vody. K rýži přilijeme z konzervy sterilovaný hrášek, sůl a všechno koření. Zalijeme vroucí vodou a necháme vařit.

  2. Pak si připravíme maso, které nakrájíme na nudličky. Do kastrolku si dáme olivový olej a lžíci octa. Přidáme maso a restujeme zprudka a za stálého míchání tak dlouho, dokud se z poloviny neztratí vůně octa. Pak odstavíme, přidáme sůl, worchesterovou omáčku, všechno koření a pivo. Zvolna pak za občasného míchání a podlévaní vodou vaříme doměkka.

  3. Plecko po indicku podáváme s uvařeným rizotem. Na zapití je vhodné černé pivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!