Plněná panenka s mátovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 cl olej
2 g sůl
20 g máta
20 g eidam
0.4 ks banán
200 g vepřová panenka
2 g mletý černý pepř
10 cl smetana na vaření
20 g vepřová šunka

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou vepřovou panenku rozřízneme na 2díly. Naklepeme je, lehce osolíme a opepříme. Na každý díl rozložíme plátek vepřové šunky, plátek sýra a třetinu banánu. Následovně vše pečlivě zabalíme nebo zarolujeme a obalíme v hladké mouce. Plněnou panenku pořádně stáhneme, abychom měli pěkný závitek.

  2. Nahřejeme si pánev a plněnou panenku orestujeme dozlatova, aby se maso stáhlo. Orestované maso vyjmeme, šťávu z pánve zaprášíme moukou a restujeme ji dozlatova. Pak ji podlijeme smetanou, přidáme sekanou mátu a omáčku ochutíme solí a pepřem. Do mátové omáčky vrátíme maso a asi 10 minut ho dusíme doměkka.

  3. Plněnou panenku servírujeme na předehřátý talíř. Panenku šikmo nakrájíme na 4 díly, ty na talíř ozdobně rozložíme do tvaru hvězdy. Panenku lehce přelijeme přes prostředek omáčkou a ozdobíme celým listem máty a pár proužky mrkve. Plněná panenka s mátovou omáčkou je skvělá s pečenými nebo americkými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!