Plněná roštěnka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
10 dkg žampióny
1 dl červené víno
10 dkg anglická slanina
6 ks hovězí roštěnka
1 stroužek prolisovaný česnek
0.3 kg vepřová játra
2 lžíce strouhané mandle
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
pepř
na ozdobu
6 ks sterilované žampiony
2 ks lahůdková cibulka
petrželka kudrnka

Postup přípravy receptu

  1. Silnější roštěnky na kratší straně nařízneme na hlubší kapsu a uvnitř posolíme. Játra nakrájíme na kousky, krátce orestujeme na lžíci másla a obalíme je ve strouhaných pražených mandlích, obalíme anglickou slaninou a strčíme do masové kapsy.

  2. Kapsu spíchneme párátkem, kapsy osolíme, opepříme a na oleji zprudka opečeme. Kapsy na chvíli vyndáme, do výpeku dáme kousek másla, pokrájené žampiony, zbylou slaninu, osolíme, dáme prolisovaný česnek, krátce podusíme, zalijeme vínem a kapsy zbavené párátek dáme zpět.

  3. Plněné roštěnkové kapsy doměkka pod pokličkou dusíme.

  4. Kapsy na talíři obložíme pečenými brambory s česnekem, kapsu přelijeme šťávou z masa a ozdobíme kroužky lahůdkové cibulky, sterilovaným žampionem a zelenou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!