Plněná roštěnka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce máslo 10 dkg žampióny 1 dl červené víno 10 dkg anglická slanina 6 ks hovězí roštěnka 1 stroužek prolisovaný česnek 0.3 kg vepřová játra 2 lžíce strouhané mandle podle potřeby olej podle chuti sůl pepř na ozdobu 6 ks sterilované žampiony 2 ks lahůdková cibulka petrželka kudrnka
Postup Plněná roštěnka recept
Postup přípravy receptu
-
Silnější roštěnky na kratší straně nařízneme na hlubší kapsu a uvnitř posolíme. Játra nakrájíme na kousky, krátce orestujeme na lžíci másla a obalíme je ve strouhaných pražených mandlích, obalíme anglickou slaninou a strčíme do masové kapsy.
Kapsu spíchneme párátkem, kapsy osolíme, opepříme a na oleji zprudka opečeme. Kapsy na chvíli vyndáme, do výpeku dáme kousek másla, pokrájené žampiony, zbylou slaninu, osolíme, dáme prolisovaný česnek, krátce podusíme, zalijeme vínem a kapsy zbavené párátek dáme zpět.
Plněné roštěnkové kapsy doměkka pod pokličkou dusíme.
Kapsy na talíři obložíme pečenými brambory s česnekem, kapsu přelijeme šťávou z masa a ozdobíme kroužky lahůdkové cibulky, sterilovaným žampionem a zelenou petrželkou.