Plněné brambory na víně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- podle chuti 3 špetky sůl 3 špetky pepř 2 dl bílé víno podle potřeby 3 dl mléko 1 kg brambory vařené ve slupce nádivka 2 ks cibule 20 dkg měkký salám vcelku (junior, gothaj) 2 ks bílé pečivo (houska, rohlík)
Postup Plněné brambory na víně recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce a bílé pečivo mezitím namočíme do mléka.
Brambory po vychladnutí oloupeme a podélně co nejvíce vydlabeme. Vydlabanou část dáme do mísy a rozmačkáme, popř. promačkáme přes mřížku na brambory. Přidáme na opravdu malé kostičky nakrájený salám a cibuli. Přidáme namočené pečivo, které vyždímáme z mléka. Ochutíme pepřem a solí, zalijeme vínem. Vše pořádně smícháme a v případě nutnosti přilijeme mléko, aby nebyla nádivka příliš suchá. Podle chuti můžeme přidat i více vína a koření (při ochutnání bychom toto vše měli cítit).
Brambory touto směsí naplníme a naplněné je naskládáme do zapékací mísy. Pokud nám zbude nádivka (a ona vždy zbude), tak ji rovnoměrně rozprostřeme na brambory. Pečeme, dokud nádivka nezezlátne a brambory se zespodu neopečou - pokud máme možnost toto kontrolovat ve skleněné zapékací míse.
Plněné brambory na víně podáváme jako hlavní chod.