Plněné hovězí závitky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3-4 lžíce olej 400 ml voda 2 lístky bobkový list mletý pepř 8 plátků anglická slanina 4 lžíce kremžská hořčice 8 ks nakládané klásky kukuřice 4 plátky hovězí maso (150 g) omáčka sůl mletý bílý pepř 1-2 lžíce polohrubá mouka 100 g kyselá smetana příloha sůl 3 lžíce máslo 700 g mrkev mletý bílý pepř 1 konzerva sladká kukuřice 300 g mrazené fazolové lusky
Postup Plněné hovězí závitky recept
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa mírně naklepeme, posypeme pepřem, potřeme hořčicí a obložíme 2 plátky slaniny. Na okraj položíme 2 klásky kukuřice, plátek svineme a svážeme nebo spíchneme párátky.
Závitky ze všech stran opečeme na rozpáleném oleji, přidáme bobkový list, zalijeme vodou a dusíme asi 45 minut na středním plameni.
Kukuřici propláchneme a necháme dobře okapat. Fazolové lusky necháme rozmrazit, podle potřeby je přepůlíme a 15 minut vaříme v mírně osolené vodě. Mrkev oškrábeme, opláchneme, nakrájíme na kolečka a podusíme 5 minut na rozehřátém másle, pak ještě na 3 minuty přidáme okapané fazolové lusky. Zeleninu osolíme a opepříme.
Měkké závitky vyndáme a udržujem teplé. Výpek přecedíme, uvedeme do varu a přimícháme ve smetaně rozkvedlanou mouku. Krátce provaříme a ochutíme solí a pepřem.
Plněné hovězí závitky podáme obložené zeleninou a přelité smetanovou šťávou. Jako přílohu zvolíme třeba těstoviny.