Zdravé zeleninové rizoto s tuňákem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
20 g cibule
1 balíček rýže
1 konzerva tuňák ve vlastní šťávě
50 g tvrdý sýr
120 g mražená zelenina s kukuřicí
olivový olej na smažení
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
mleté chilli
1 ks plátkový tavený sýr

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme vařit vodu. Když voda začne vřít, hodíme do ní propláchnutý sáček s rýží a ztlumíme plamen. Rýži vaříme tak dlouho, jak je doporučeno na obalu - většinou 25 minut

  2. Cibuli oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Na rozehřátou pánev, nejlépe s teflonovým povrchem, kápneme olivový olej a vhodně jej rozetřeme, aby byl na celé ploše pánve. Na připravené pánvi orestujeme nakrájenou cibuli

  3. Až bude cibule chytat zlatavou barvu a provoní kuchyň svojí typickou vůní, tak ztlumíme plamen a přisypeme k ní mraženou zeleninu. Pánev přiklopíme a necháme směs asi 3 minuty dusit. Poté k ní vyklopíme tuňáka i se šťávou a zamícháme. Směs podle chuti okořeníme, přimícháme k ní tavený plátkový sýr, promícháme a necháme ji dusit na mírném plameni

  4. Uvařenou rýži scedíme a obsah sáčku vsypeme do pánve s hotovou směsí. Rizoto promícháme a je hotovo

  5. Zeleninové rizoto s tuňákem podáváme teplé, avšak dobré je i studené. Ozdobíme jej tvrdým nastrouhaným sýrem a podle chuti ještě okořeníme. Výbornou přílohou je volské oko a zelenina

  6. Nutriční hodnoty na 1 porci: 1809 kJ / 431 kcal, 32 g bílkovin, 55 g sacharidů, 4 g cukru a 7 g tuku

  7. V případě, že si k němu dáme volské oko, tak se nám zvýší počet bílkovin o 6 g a počet tuků o 5 g. V případě zeleniny se nám jen mírně zvýší počet sacharidů a dodá nám potřebnou vlákninu a vitamíny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!