Plněné pagáče s česnekem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 6 lžiček cukr 1 dl olej 1 lžíce sůl 6 dl mléko 2 kostky droždí 1 kg hladká mouka náplň 5-6 stroužků česnek 400 ml majonéza 30 dkg tvrdý sýr 400 ml tatarka
Postup Plněné pagáče s česnekem recept
Postup přípravy receptu
-
Z droždí, trochy mléka, mouky, soli a cukru si připravíme kvásek. Přidáme ostatní ingredience a vypracujeme těsto na pagáče, které necháme vykynout.
Mezitím si připravíme náplň. Tvrdý sýr nastrouháme a důkladně promícháme s majonézou, tatarskou omáčkou a prolisovaným česnekem.
Těsto rozválíme na 1/2 cm vysoký plát a pomocí vykrajovátka vykrajujeme kolečka - pagáčky.
Pagáče dáme na plech, necháme ještě chvilku kynout a poté pečeme asi 30 minut při 160 °C.
Upečené pagáče překrojíme, potřeme česnekovou náplní a zpátky přiklopíme.
Plněné pagáče s česnekem podáváme jako chuťovku k pivu či vínu.