Plněné řezy z veky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks vejce 2 lžíce máslo 2 lžíce strouhanka 2 lžíce mléko 1 ks veka 2 lžíce kysaná smetana 1 lžíce hladká mouka 1-2 ks cibule krájená nadrobno 1 lžička čerstvě nasekaná petrželka 250 g vepřová játra těstíčko 2 ks vejce podle chuti majoránka vegeta sůl a pepř čerstvě nasekaná petrželka dušená zelenina
Postup Plněné řezy z veky recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřová játra pomeleme na masovém mlýnku. Na másle osmažíme cibuli, přidáme strouhanku, pomletá játra a posekanou petrželku. Za stálého míchání dusíme asi 20 minut.
Odstavíme a hned vmícháme vejce, smetanu, sůl, vegetu, trochu pepře a majoránky.
Veku nakrájíme na silnější plátky, asi 2 cm silné a do každého uděláme kapsičku. Tu naplníme játrovou hmotou a přitiskneme.
Z mléka, vajec, mouky, vegety a posekané petrželky vyšleháme těstíčko, naplněné řezy do těstíčka namočíme a na rozehřátém oleji usmažíme.
Plněné řezy z veky podáváme například s dušeným hráškem nebo s jinou zeleninou podle chuti.