Plněné řezy z veky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
2 lžíce máslo
2 lžíce strouhanka
2 lžíce mléko
1 ks veka
2 lžíce kysaná smetana
1 lžíce hladká mouka
1-2 ks cibule krájená nadrobno
1 lžička čerstvě nasekaná petrželka
250 g vepřová játra
těstíčko
2 ks vejce
podle chuti
majoránka
vegeta
sůl a pepř
čerstvě nasekaná petrželka
dušená zelenina

Postup přípravy receptu

  1. Vepřová játra pomeleme na masovém mlýnku. Na másle osmažíme cibuli, přidáme strouhanku, pomletá játra a posekanou petrželku. Za stálého míchání dusíme asi 20 minut.

  2. Odstavíme a hned vmícháme vejce, smetanu, sůl, vegetu, trochu pepře a majoránky.

  3. Veku nakrájíme na silnější plátky, asi 2 cm silné a do každého uděláme kapsičku. Tu naplníme játrovou hmotou a přitiskneme.

  4. Z mléka, vajec, mouky, vegety a posekané petrželky vyšleháme těstíčko, naplněné řezy do těstíčka namočíme a na rozehřátém oleji usmažíme.

  5. Plněné řezy z veky podáváme například s dušeným hráškem nebo s jinou zeleninou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!