Plněné slané minihamburgery recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 1 lžička cukr 3 stroužky česnek sůl 1 špetka sůl 1 ks vejce 1 ks vejce 30 g máslo 125 g máslo 300 ml mléko 30 g droždí 125 g lučina sezam 500 g polohrubá mouka maso nebo uzenina čínské zelí nebo hlávkový salát
Postup Plněné slané minihamburgery
Postup přípravy receptu
-
Z mouky, mléka, másla, vejce, tuku, droždí, cukru a soli vypracujeme těsto, necháme vykynout a rozválíme na 1,5 cm silnou placku. Vykrajujeme kolečka 3 - 3,5 cm, potřeme rozšlehaným vejcem a sypeme sezamem. Na plechu necháme ještě 10 minut kynout a vložíme do trouby na 200 °C vyhřáté. Pečeme 15 minut
Mezitím si připravíme náplň, na kterou do pěny vyšleháme máslo, lučinu, prolisované stroužky českého česneku a sůl
Po vychladnutí rozkrojíme žemličky ve 2/3, plníme přes špičku slanou náplní, na lístek salátu vložíme placičku z mletého masa. Můžeme použít karbanátek velikosti hamburgeru, obalený a opečený miniřízeček z kuřecího nebo ryby. Ale dá se použít i klobása či salám
Plněné slané minihamburgery podáváme jako chuťovku, při slavnostních příležitostech se blýsknete originalitou.