Plněné žampionové hlavičky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - olej
- - strouhanka
- - cibule
- - žampióny
- - niva

Postup přípravy receptu

  1. Hlavičky očistíme, oddělíme nožičky, které nakrájíme na menší kousky. Pak si připravíme cibuli a nakrájíme ji na kostky. Tu osmahneme na oleji a přidáme nožičky žampionů a chvíli podusíme(pokud je potřeba malinko podlijeme). Mezitím si nastrouháme nivu na hrubším struhadle. Pokud jsou nožičky podušené, ale tak aby nebyly rozpadlé odstavíme a přidáme strouhanou nivu a zamícháme. Vytvoří se náplň kterou plníme hlavičky žampionu, a to tak že je nejdřív jemně poprášíme strouhankou a pak dáváme náplň kterou jsme si připravily. Naplněné hlavičky naskládáme do varného pekáčku a dáme zapéct do trouby, až povrch náplně zrůžoví. Tato náplň je dobrá i jako pomazánka na pečivo nebo na maso.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!