Plněný králík recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
2 ks vejce
1 lžička solamyl
1 ks cibule
kmín
150 g sádlo
1 ks králík
1 lžíce hladká mouka
sůl a pepř
300 g mleté maso

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso smícháme s kořením, drobně nakrájenou cibulí a moukou. Takto zpracovanou nádivkou naplníme břišní dutiny králíka a otvor zašijeme. Povrch králíka osolíme a na sádle s česnekem upečeme doměkka. Během pečení podléváme horkou vodou.

  2. Upečeného králíka dáme na mísu, šťávu orestujeme na tuku a zalijeme solamylem rozmíchaným v trošce vody. Omáčku povaříme a přecedíme na králíka. Podáváme s vařenými brambory, hlávkovým salátem nebo s kompotem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!