Plněný králík recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 2 ks vejce 1 lžička solamyl 1 ks cibule kmín 150 g sádlo 1 ks králík 1 lžíce hladká mouka sůl a pepř 300 g mleté maso
Postup Plněný králík recept
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso smícháme s kořením, drobně nakrájenou cibulí a moukou. Takto zpracovanou nádivkou naplníme břišní dutiny králíka a otvor zašijeme. Povrch králíka osolíme a na sádle s česnekem upečeme doměkka. Během pečení podléváme horkou vodou.
Upečeného králíka dáme na mísu, šťávu orestujeme na tuku a zalijeme solamylem rozmíchaným v trošce vody. Omáčku povaříme a přecedíme na králíka. Podáváme s vařenými brambory, hlávkovým salátem nebo s kompotem.