Plněný květák recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g sýr 15 g šunka nebo uzenina 1 ks velký květák trojobal vejce strouhanka hladká mouka
Postup Plněný květák recept
Postup přípravy receptu
-
Na druhu sýru nezáleží, ale čím výraznější tím lépe. To samé platí i o uzenině.
Uvaříme celý květák v osolené vodě - jen do poloměkka. Necháme vychladnout.
Mezerami okolo košťálu plníme sýrem a uzeninou, tak aby tam bylo co nejméně volného místa. Seřízneme převyšující strany nad košťálem, aby se nám dobře obaloval. Po obalení v trojobalu osmažíme tak, že květák kutálíme pomalinku po pánvičce, aby byl všude dozlatova propečený obal. Když je všude dozlatova, tak ho vložíme do trouby a zprudka ještě asi 10 minut dopékáme.
Jako příloha k plněnému květáku se hodí brambor, okurka či řepa jako zeleninová příloha.