Sloní slzy s kokosovou moučkou recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
6 ks vejce
250 g máslo
5 lžic rum
0.5 lžiček prášek do pečiva
3 ks banán
3 lžíce cukr moučka
6 lžic cukr moučka
2 balení vanilkový cukr
2 lžíce polohrubá mouka
150 g kokosová moučka
2 lžíce holandské kakao

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme společně s cukrem do světlé pěny. Do mouky přimícháme prosáté kakao a prášek do pečiva. Bílky vyšleháme do tuha se špetkou soli. Do žloutkové pěny přimícháme moučnou směs a zlehka přimícháme i bílkový sníh

  2. Těsto rovnoměrně rozetřeme plech vyložený pečícím papírem a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme 15 minut. Vyzkoušíme špejlí, zda je těsto upečené, nesmí se lepit. Upečený plát vyjmeme z trouby a ještě teplý ho vyklopíme na pečící papír na pracovní desce. Do středu těsta položíme váleček a těsto přeložíme na polovinu. Okraje přitlačíme k sobě a necháme vychladnout

  3. Změklé máslo vyšleháme s práškovým a vanilkovým cukrem. Přimícháme rum a kokosovou moučku

  4. Těsto roztáhneme, odstraníme vnitřní list pečícího papíru a namažeme připraveným krémem. Do středu položíme rovné oloupané banány v celku a těsto uzavřeme. Okraje těsta znovu přitlačíme k sobě a vložíme do lednice ztuhnout

  5. Před podáváním sloních slz odstraníme vnější list pečícího papíru. Moučník nakrájíme na 1,5 cm široké řezy a sloní slzy klademe na kulatý podnos špičkou směřující do středu, klidně i vedle sebe. Sloní slzy s kokosovou moučkou podáváme s dobrou kávou či čajem

  6. Tip: Hotové sloní slzy můžeme polévat horkou čokoládovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!