Zapečené bagetky s nivou recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

máslo
2 svazky ředkvičky
150 - 200 g niva
2 - 3 ks velká bageta
oregano nebo bazalka
rajčatové pyré nebo kečup

Postup přípravy receptu

  1. Bagetu podélně rozkrojíme, poté ji nakrájíme asi na 10 cm dlouhé kousky. Ředkvičky očistíme a na jemném struhadle nastrouháme. Najemno nastrouháme i nivu

  2. Plech vyložíme pečícím papírem a poklademe bagetkami, které předem namažeme máslem a rajčatovým pyré (kečupem). Posypeme bylinkami, nastrouhanými ředkvičkami a nakonec nivou

  3. Bagetky s nivou zapečeme v troubě, až jsou okraje chuťovek zlatavé a sýr pořádně rozpečený

  4. Zapečené bagetky s nivou podáváme na večeři, svačinu nebo jak tak na chuť k vínu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!