Sloní stopy recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 100 g máslo 125 ml mléko 150 g mandle 150 g ořechy 400 g cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 2 - 3 lžíce polohrubá mouka 100 g lískové oříšky 150 g sušený barevný ananas 250 g studentská směs (balíček) 1 balíček mléčná oříšková poleva
Postup Sloní stopy
Postup přípravy receptu
-
Mandle spaříme, oloupeme a spolu s ořechy i oříšky nasekáme. Kandovaný ananas i směs (můžeme použít 400g jakéhokoli kandovaného ovoce) nakrájíme na tenké nudličky
Mléko, cukr, rozpuštěné máslo a mouku smícháme, za stálého míchání povaříme asi 2 - 3 minuty, až směs začne houstnout. Do směsi přidáme mandle, ořechy i ovoce a dobře promícháme
Na plechu vyloženém pečícím papírem lžící klademe hromádky, které ostřím nože tvarujeme na ploché placky (marokánky - sloní stopy)
Marokánky pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 5 - 8 minut. Na plechu necháme zcela vychladnout
Vychladlé sloní stopy potíráme na jedné straně polevou.