Plněný paprikový lusk recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 ks paprika
olej na smažení
náplň
sůl
5 ks vejce

Postup přípravy receptu

  1. Paprikový lusk - nejlépe druh slovenské zelené papriky - omyjeme a uprostřed trochu nařízneme. Vejce rozklepneme a s trochou soli rozšleháme.

  2. Do naříznuté papriky opatrně vlijeme rozšlehaná vejce. Můžeme si pomoci malým trychtýřem a přes něj vlít vajíčko, zhruba tak jedno vejce na celý paprikový lusk. Vejce nesmí vytékat z lusku.

  3. Připravený lusk vložíme opatrně do hlubší pánve s trochou oleje a pod poklicí dusíme, ne zprudka, paprikový lusk by se připálil. Asi tak po 15 minutách máme pochoutku připravenou.

  4. Plněný paprikový lusk zbavíme jádřince a stopky a můžeme konzumovat. Přílohou je libovolné pečivo a hlavně rajčata, okurky a podobně. Pro labužníky ostřejších chutí je dobré využít pálivých paprikových lusků. Je to super letní pochoutka, která osvěží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!