Plněný paprikový lusk recept
Apetit ReceptyPostup Plněný paprikový lusk recept
Postup přípravy receptu
-
Paprikový lusk - nejlépe druh slovenské zelené papriky - omyjeme a uprostřed trochu nařízneme. Vejce rozklepneme a s trochou soli rozšleháme.
Do naříznuté papriky opatrně vlijeme rozšlehaná vejce. Můžeme si pomoci malým trychtýřem a přes něj vlít vajíčko, zhruba tak jedno vejce na celý paprikový lusk. Vejce nesmí vytékat z lusku.
Připravený lusk vložíme opatrně do hlubší pánve s trochou oleje a pod poklicí dusíme, ne zprudka, paprikový lusk by se připálil. Asi tak po 15 minutách máme pochoutku připravenou.
Plněný paprikový lusk zbavíme jádřince a stopky a můžeme konzumovat. Přílohou je libovolné pečivo a hlavně rajčata, okurky a podobně. Pro labužníky ostřejších chutí je dobré využít pálivých paprikových lusků. Je to super letní pochoutka, která osvěží.