Plněný patizon recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g slanina
4 stroužky česnek
1 ks cibule
2 ks patizon
400 g vepřové maso
podle chuti
sůl
podle potřeby
tuk na vymazání
vývar z masa

Postup přípravy receptu

  1. Patizony oloupeme a rozkrojíme. Dužinu s jadérky částečně vydlabeme, osolíme a naplníme masovou směsí. Dužinu nakrájíme nadrobno a odložíme si ji, bude součástí náplně.

  2. Připravíme si masovou náplň. Vepřové maso umeleme a dobře promícháme s rozetřeným česnekem, oloupanou a nasekanou cibulkou. Masovou směs osolíme, přidáme na proužky nakrájenou slaninu a zlehka promícháme s nadrobno nakrájenou patizonovou dužinou bez jadérek.

  3. Plněné patizony vložíme do vymaštěného pekáče, podlijeme a upečeme ve vyhřáté troubě. Podáváme s uvařenými brambory a čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!