Plněný vepřový bůček recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg kysané zelí
1 kg libový bůček
podle chuti
5 dkg česnek
10 dkg cibule
podle potřeby
sůl
hořčice
10 dkg anglická slanina
na potření
majoránka
mletý černý pepř
náplň
20 dkg salám

Postup přípravy receptu

  1. Bůček nařízneme. Vzniklou kapsu osolíme, potřeme hořčicí. Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme na kolečka. Smícháme je s kolečky salámu a směsí napěchujeme bůčkovou kapsu. Plněný vepřový bůček převážeme režnou nití podobně jako rolády.

  2. Plněný vepřový bůček osolíme, opepříme a obalíme v majoránce. Dno zapékací mísy vysteleme anglickou slaninou, na kterou dáme vrstvu okapaného kysaného zelí. Položíme nachystaný bůček a opět proložíme kysaným zelím. Zelí dáme tolik, až maso úplně přikryjeme. Zapékací misku přiklopíme víkem nebo zakryjeme alobalem a dusíme asi 2 hodiny v troubě.

  3. Plněný vepřový bůček podáváme s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!