Plněný vepřový bůček recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 kg kysané zelí 1 kg libový bůček podle chuti 5 dkg česnek 10 dkg cibule podle potřeby sůl hořčice 10 dkg anglická slanina na potření majoránka mletý černý pepř náplň 20 dkg salám
Postup Plněný vepřový bůček recept
Postup přípravy receptu
-
Bůček nařízneme. Vzniklou kapsu osolíme, potřeme hořčicí. Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme na kolečka. Smícháme je s kolečky salámu a směsí napěchujeme bůčkovou kapsu. Plněný vepřový bůček převážeme režnou nití podobně jako rolády.
Plněný vepřový bůček osolíme, opepříme a obalíme v majoránce. Dno zapékací mísy vysteleme anglickou slaninou, na kterou dáme vrstvu okapaného kysaného zelí. Položíme nachystaný bůček a opět proložíme kysaným zelím. Zelí dáme tolik, až maso úplně přikryjeme. Zapékací misku přiklopíme víkem nebo zakryjeme alobalem a dusíme asi 2 hodiny v troubě.
Plněný vepřový bůček podáváme s brambory.