Plněný závin se zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

na potření
1 ks vejce
těsto
1 balíček listové těsto
náplň
20 dkg tvrdý sýr
1 balíček mražená zeleninová směs
podle chuti
provensálské bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Rozválíme si listové těsto, dovnitř nasypeme bretaňskou směs či jinou směs zeleniny podle chuti. Posypeme sýrem také podle vlastní chuti a provensálskými bylinkami.

  2. Těsto i se směsí opatrně srolujeme a vložíme na plech, na který jsme dali alobal. Rozklepneme vejce, rozšleháme ho a lehce jím potřeme závin, opět posypeme sýrem podle chuti a dáme péct do trouby. Pečeme pozvolna zhruba 30 minut.

  3. Plněný závin se zeleninou podáváme ještě teplý hned po dopečení, ale výborný je i studený.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!