Plzeňské roštěnky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- olej 10 dkg cibule 1 dl pivo 2 ks párek 2 ks bobkový list mletý pepř 1 lžíce hladká mouka 4 plátky hovězí roštěná
Postup Plzeňské roštěnky recept
Postup přípravy receptu
-
Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Vyjmeme je a uložíme je do tepla.
Na tomtéž tuku zpěníme polovinu cibule. Vrátíme roštěnky, přidáme bobkové listy, podlijeme horkou vodou a dusíme do měkka. Maso vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk. Ten zaprášíme moukou, osmažíme, podlijeme pivem a chvilku povaříme.
Plzeňské roštěnky rozdělíme na talíře. Na talíři roštěnky poléváme šťávou. Na ně klademe opečený párek a zbylou podušenou cibuli. Plzeňské roštěnky podáváme s bramborovým knedlíkem.