Plzeňské roštěnky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
10 dkg cibule
1 dl pivo
2 ks párek
2 ks bobkový list
mletý pepř
1 lžíce hladká mouka
4 plátky hovězí roštěná

Postup přípravy receptu

  1. Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Vyjmeme je a uložíme je do tepla.

  2. Na tomtéž tuku zpěníme polovinu cibule. Vrátíme roštěnky, přidáme bobkové listy, podlijeme horkou vodou a dusíme do měkka. Maso vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk. Ten zaprášíme moukou, osmažíme, podlijeme pivem a chvilku povaříme.

  3. Plzeňské roštěnky rozdělíme na talíře. Na talíři roštěnky poléváme šťávou. Na ně klademe opečený párek a zbylou podušenou cibuli. Plzeňské roštěnky podáváme s bramborovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!