Dušené hovězí maso s žampionovou směsí recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

8 stroužků česnek
olej
sůl
1 - 2 lžíce solamyl
1 ks cibule
400 g žampiony
mletý pepř
500 ml masový vývar
2 - 3 lžíce sójová omáčka
800 g hovězí maso
1 ks malý pórek
2 - 3 ks čerstvá chilli paprička

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme, prošpikujeme 5 stroužky česneku, potřeme olejem, osolíme, opepříme a necháme v chladu odležet. Zbývající česnek nakrájíme na plátky, oloupanou cibuli na kostičky a pórek na kolečka. Chilli papričky zbavíme jadérek a jemně nasekáme. Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky

  2. Maso zprudka opečeme ze všech stran na oleji, podlijeme vodou a zvolna udusíme do měkka. Pak maso vyjmeme z vývaru, nakrájíme na plátky a zabalené v alobalu uchováme na teple. Masový vývar zchladíme a promícháme se solamylem a sojovou omáčkou

  3. V hluboké pánvi zpěníme cibuli s česnekem, vmícháme chilli papričky, nakrájené žampiony a pórek a vše zvolna restujeme asi 3 minuty. Potom směs přelijeme zálivkou a za stálého míchání krátce povaříme na požadovanou hustotu

  4. Nakrájené dušené hovězí maso rozdělíme na nahřáté talíře, přelijeme pikantní žampionovou směsí a podáváme s dušenou rýží nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!