Dušené hovězí maso s žampionovou směsí recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 8 stroužků česnek olej sůl 1 - 2 lžíce solamyl 1 ks cibule 400 g žampiony mletý pepř 500 ml masový vývar 2 - 3 lžíce sójová omáčka 800 g hovězí maso 1 ks malý pórek 2 - 3 ks čerstvá chilli paprička
Postup Dušené hovězí maso s žampionovou směsí
Postup přípravy receptu
-
Maso očistíme, prošpikujeme 5 stroužky česneku, potřeme olejem, osolíme, opepříme a necháme v chladu odležet. Zbývající česnek nakrájíme na plátky, oloupanou cibuli na kostičky a pórek na kolečka. Chilli papričky zbavíme jadérek a jemně nasekáme. Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky
Maso zprudka opečeme ze všech stran na oleji, podlijeme vodou a zvolna udusíme do měkka. Pak maso vyjmeme z vývaru, nakrájíme na plátky a zabalené v alobalu uchováme na teple. Masový vývar zchladíme a promícháme se solamylem a sojovou omáčkou
V hluboké pánvi zpěníme cibuli s česnekem, vmícháme chilli papričky, nakrájené žampiony a pórek a vše zvolna restujeme asi 3 minuty. Potom směs přelijeme zálivkou a za stálého míchání krátce povaříme na požadovanou hustotu
Nakrájené dušené hovězí maso rozdělíme na nahřáté talíře, přelijeme pikantní žampionovou směsí a podáváme s dušenou rýží nebo těstovinami.