Pohádkové řezy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 dl olej
4 ks vejce
3 lžíce rum
3 lžíce kakao
1 balíček prášek do pečiva
2 dl cukr krystal
1 balíček vanilkový cukr
4 dl polohrubá mouka
2 dl vlažná voda
krém
0 l mléko
15 dkg cukr moučka
1 ks hera
1 ks měkký tvaroh
2 balíčky vanilkový pudinkový prášek
na ozdobu
2 balíčky šlehačka v prášku

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme s práškem do pečiva, přisypeme cukr krystal s vanilkovým cukrem, kakao, přilijeme vodu, olej, rum a vmícháme jedno vejce po druhém. Všechny ingredience promícháme v hladké těsto, které vlijeme na pečícím papírem vyložený plech a dáme péct do předem předehřáté trouby. Pečeme při 170 °C asi 30 minut nebo podle zkušeností s troubou.

  2. Zatím si připravíme krém. Předem si připravíme pudink, na který svaříme mléko s pudinky. Pudink nesladíme a necháme jej pořádně vychladnout. Máslo nebo heru utřeme s moučkovým cukrem, potom zašleháváme tvaroh, až vznikne jemný krém. Po té po menších částech přišleháme hotový vychladlý pudink a došleháme vše v jemný krém.

  3. Na upečený vychladlý piškot namažeme krém a navrstvíme na to 2 práškové šlehačky, které si připravíme podle návodu na obalu Uděláme každou zvlášť. Lžící načechráme, posypeme grankem, ořechy nebo čokoládou. Je důležité mít práškovou šlehačku, ta totiž drží tvar a neklesne a to ani do třetího dne. Pohádkové řezy dáme vychladit do lednice.

  4. Vychlazené pohádkové řezy nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!