Pohádkové řezy recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 dl olej 4 ks vejce 3 lžíce rum 3 lžíce kakao 1 balíček prášek do pečiva 2 dl cukr krystal 1 balíček vanilkový cukr 4 dl polohrubá mouka 2 dl vlažná voda krém 0 l mléko 15 dkg cukr moučka 1 ks hera 1 ks měkký tvaroh 2 balíčky vanilkový pudinkový prášek na ozdobu 2 balíčky šlehačka v prášku
Postup Pohádkové řezy recept
Postup přípravy receptu
-
Mouku smícháme s práškem do pečiva, přisypeme cukr krystal s vanilkovým cukrem, kakao, přilijeme vodu, olej, rum a vmícháme jedno vejce po druhém. Všechny ingredience promícháme v hladké těsto, které vlijeme na pečícím papírem vyložený plech a dáme péct do předem předehřáté trouby. Pečeme při 170 °C asi 30 minut nebo podle zkušeností s troubou.
Zatím si připravíme krém. Předem si připravíme pudink, na který svaříme mléko s pudinky. Pudink nesladíme a necháme jej pořádně vychladnout. Máslo nebo heru utřeme s moučkovým cukrem, potom zašleháváme tvaroh, až vznikne jemný krém. Po té po menších částech přišleháme hotový vychladlý pudink a došleháme vše v jemný krém.
Na upečený vychladlý piškot namažeme krém a navrstvíme na to 2 práškové šlehačky, které si připravíme podle návodu na obalu Uděláme každou zvlášť. Lžící načechráme, posypeme grankem, ořechy nebo čokoládou. Je důležité mít práškovou šlehačku, ta totiž drží tvar a neklesne a to ani do třetího dne. Pohádkové řezy dáme vychladit do lednice.
Vychlazené pohádkové řezy nakrájíme a můžeme podávat.