Zapékané brambory s cibulí a smetanou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 - 4 stroužky česnek olej sůl 2 ks vejce 5 - 6 ks brambory 1 hrnek mléko 1 ks cibule kmín 1 kelímek zakysaná smetana 200 g tvrdý sýr mletý černý pepř
Postup Zapékané brambory s cibulí a smetanou
Postup přípravy receptu
-
Brambory předem uvaříme ve slupce téměř doměkka. Brambory poté necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na hrubší plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky, česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli si předem osmahneme na troše oleje, ke konci přidáme také česnek
V misce rozmícháme mléko společně se smetanou a vejci. Osolíme, opepříme a okmínujeme
Do zapékací mísy, kterou jsme vymazali olejem, dáme vrstvu brambor, cibule, posypeme polovinou nastrouhaného sýra, dáme znovu vrstvu brambor a znovu sýr. Zalijeme smetanovými vejci a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C
Zapékané brambory s cibulí a smetanou podáváme jako hlavní chod. Doplníme sterilovanou okurkou, kysaným zelím apod.