Pohanka s červenou čočkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 stroužky česnek
2 lžíce máslo
2 špetky majoránka
1 hrnek pohanka
1 hrnek červená čočka
1 svazek jarní cibulka
podle chuti
mletý barevný pepř
bylinková sůl

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku propláchneme, přebereme a zalijeme vroucí vodou. Přidáme špetku bylinkové soli a pepře, uložíme do tepla a necháme přes noc bobtnat. Ráno bude pohanka hotová, je to nejšetrnější způsob přípravy.

  2. Čočku propláchneme, povaříme v osolené vodě doměkka (obvykle stačí 10 minut) a scedíme ji.

  3. Na másle (můžeme dát i více než 2 lžíce) dozlatova osmahneme očištěnou a pokrájenou jarní cibulku, přidáme čočku, pohanku a dobře promícháme. Vše dochutíme prolisovaným česnekem a majoránkou. Podle potřeby ještě okořeníme a osolíme.

  4. Pohanku s červenou čočkou ihned podáváme jako lehký a zdravý hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!