Srnčí medailonky na ananasu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 lžíce olej
sůl
1 - 2 lžíce máslo
1 lžíce solamyl
1 dl voda
1 konzerva ananas
mletý černý pepř
mletý jalovec
600 g srnčí panenka (kýta)
kořenící směs Divočina

Postup přípravy receptu

  1. Podle potřeby maso očistíme. Nakrájíme jej na medailonky, okořeníme směsí divočina, opepříme a lehce osolíme. Podle chuti můžeme přidat ještě mletý jalovec. Maso necháme asi 5 minut uležet. Jestli máme čas, můžeme maso zakápnout olejem a naložit ho přímo do oleje a nechat v lednici hodinku nebo přes noc. Maso krásně zkřehne

  2. Ananasovou konzervu otevřeme. Šťávu si slijeme stranou a kolečka překrojíme na poloviny

  3. V pánvi (s poklicí) rozpálíme olej a maso zprudka orestujeme. Podlijeme polovinou šťávy z ananasu, přidáme máslo a necháme osmahnout. Pak do hrnce vložíme půlkolečka ananasu, přikryjeme poklicí a necháme dusit doměkka. Podle potřeby podléváme ananasovou šťávou. Maso by ale mělo být za chvilku hotové

  4. V troše vody si rozmícháme solamyl. Když je maso měkké, omáčku zahustíme solamylem a necháme už jen lehce provařit

  5. Hotové medailonky servírujeme přeložené ananasem a přelité omáčkou. Vhodnou přílohou jsou hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!