Srnčí medailonky na ananasu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 lžíce olej sůl 1 - 2 lžíce máslo 1 lžíce solamyl 1 dl voda 1 konzerva ananas mletý černý pepř mletý jalovec 600 g srnčí panenka (kýta) kořenící směs Divočina
Postup Srnčí medailonky na ananasu
Postup přípravy receptu
-
Podle potřeby maso očistíme. Nakrájíme jej na medailonky, okořeníme směsí divočina, opepříme a lehce osolíme. Podle chuti můžeme přidat ještě mletý jalovec. Maso necháme asi 5 minut uležet. Jestli máme čas, můžeme maso zakápnout olejem a naložit ho přímo do oleje a nechat v lednici hodinku nebo přes noc. Maso krásně zkřehne
Ananasovou konzervu otevřeme. Šťávu si slijeme stranou a kolečka překrojíme na poloviny
V pánvi (s poklicí) rozpálíme olej a maso zprudka orestujeme. Podlijeme polovinou šťávy z ananasu, přidáme máslo a necháme osmahnout. Pak do hrnce vložíme půlkolečka ananasu, přikryjeme poklicí a necháme dusit doměkka. Podle potřeby podléváme ananasovou šťávou. Maso by ale mělo být za chvilku hotové
V troše vody si rozmícháme solamyl. Když je maso měkké, omáčku zahustíme solamylem a necháme už jen lehce provařit
Hotové medailonky servírujeme přeložené ananasem a přelité omáčkou. Vhodnou přílohou jsou hranolky.