Pohankové karbanátky se žampiony a sýrem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
1 ks vejce
vejce
strouhanka
1 ks cibule
2,5 hrnky voda
2 - 3 ks žampiony
hladká mouka
olej na smažení
80 g tvrdý sýr
mletý černý pepř
1 hrneček pohanka lámanka

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku lámanku propláchneme studenou vodou a vložíme do hrnce. Pak ji zalijeme vroucí vodou v poměru 1 díl pohanky na 2,5 dílu vody a zvolna uvaříme do husté kašovité kozistence. Pohanku osolíme, opepříme a necháme vychladnout

  2. Oloupanou cibuli s česnekem jemně nasekáme a necháme na oleji zesklovatět. Pak přidáme nadrobno nasekané žampiony, sůl, pepř a špetku drceného kmínu. Houby podlijeme malým množstvím vody, podusíme doměkka a vmícháme k pohankové kaši. Vše propracujeme s vejcem a strouhaným sýrem a podle chuti osolíme a opepříme

  3. Mokrýma rukama tvoříme ze směsi karbanátky, které obalujeme v trojobalu a smažíme na oleji z obou stran dozlatova

  4. Pohankové karbanátky se žampiony a sýrem můžeme servírovat jako hlavní chod s bramborovým pyré, případně jako chuťovku se salátem a oblíbeným dipem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!