Pohankové karbanátky se žampiony a sýrem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 1 ks vejce vejce strouhanka 1 ks cibule 2,5 hrnky voda 2 - 3 ks žampiony hladká mouka olej na smažení 80 g tvrdý sýr mletý černý pepř 1 hrneček pohanka lámanka
Postup Pohankové karbanátky se žampiony a sýrem
Postup přípravy receptu
-
Pohanku lámanku propláchneme studenou vodou a vložíme do hrnce. Pak ji zalijeme vroucí vodou v poměru 1 díl pohanky na 2,5 dílu vody a zvolna uvaříme do husté kašovité kozistence. Pohanku osolíme, opepříme a necháme vychladnout
Oloupanou cibuli s česnekem jemně nasekáme a necháme na oleji zesklovatět. Pak přidáme nadrobno nasekané žampiony, sůl, pepř a špetku drceného kmínu. Houby podlijeme malým množstvím vody, podusíme doměkka a vmícháme k pohankové kaši. Vše propracujeme s vejcem a strouhaným sýrem a podle chuti osolíme a opepříme
Mokrýma rukama tvoříme ze směsi karbanátky, které obalujeme v trojobalu a smažíme na oleji z obou stran dozlatova
Pohankové karbanátky se žampiony a sýrem můžeme servírovat jako hlavní chod s bramborovým pyré, případně jako chuťovku se salátem a oblíbeným dipem.