Pečené makrely s pikantní nádivkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
0,5 dl olej
sůl
5 lžiček máslo
1 ks cibule
5 ks makrela
0,5 lžiček mletý pepř
5 lžic petrželová nať
10 lžic kopr v nálevu

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si náplň. Cibuli a česnek očistíme. Cibuli nasekáme najemno, česnek utřeme. Obojí smícháme s nasekaným koprem a petrželkou

  2. Očištěné, vykuchané, osolené a opepřené makrely naplníme připravenou nádivkou. Makrely s pikantní nádivkou pečeme v horkovzdušné troubě 11 minut na 200 °C na plechu vymazaném olejem. Po upečení na makrely přidáme kousky másla podle chuti a pokapeme citronem

  3. Pečené makrely s pikantní nádivkou podáváme nejlépe s čerstvě upečeným chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!