Pečené makrely s bylinkovou náplní recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek sůl 2 - 3 ks chilli paprička olivový olej 2 ks malá cibule 1 lžíce citronová kůra mletý bílý pepř 3 lžíce citronová šťáva 1 hrst čerstvá bazalka 2 hrstě čerstvá petrželka 200 g sýr cottage 2 hrstě čerstvá rukola 1200 g mražená makrela
Postup Pečené makrely s bylinkovou náplní
Postup přípravy receptu
-
Vykuchané makrely očistíme, omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Z omytého citronu nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemné kostičky a sloupnutý česnek prolisujeme. Očištěné chilli papričky nakrájíme najemno
Připravíme si náplň. Na malém množství oleje zpěníme cibulku a chilli papričky. V misce promícháme cottage sýr s usekanými bylinkami, prolisovaným česnekem, citronovou kůrou a šťávou. Nakonec do náplně vmícháme opraženou cibulku s chilli papričkami. Směs podle chuti osolíme a opepříme
Makrely naplníme sýrovou směsí s bylinkami, potřeme je olejem a zapékáme při 200 °C dorůžova
Pečené makrely s bylinkovou náplní podáváme s opečeným bramborem a zeleninovými saláty.