Pohankový nákyp recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 5 g olej 1 špetka sůl 120 g brambory 20 ml mléko 1 špetka majoránka 1 hrst pažitka 2 ks bílek 30 g eidam 25 g pohanka podle potřeby tuk na vymazání
Postup Pohankový nákyp recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a vychladlé nastrouháme na jemném struhadle. Pažitku si nasekáme a oloupaný česnek nakrájíme na kousky, nebo prolisujeme.
Pohanku rozmixujeme na hladkou mouku, smícháme s bramborami, přidáme mléko, bílky, 20 g strouhaného sýra, sekanou pažitku, česnek, majoránku a sůl. Dobře promícháme.
Připravenou masu vložíme do vymazaného pekáčku, posypeme zbylým sýrem a pečeme dorůžova při 200 °C.