Polévka chlebovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 kelímky jogurt
2-3 lžíce hladká mouka
0 ks tvrdý chleba
podle chuti
ocet
hrst kmín
tymián
masox
podle potřeby
voda

Postup přípravy receptu

  1. Chleba bez kůrek nakrájíme na kostičky a dáme vařit s vodou a kmínem. Množství vody přilijeme podle toho, jak chceme, aby byla polévka hustá. Na hustší polévku použijeme asi třetinu chleba na litr vody. Chléb rozvaříme a ponorným mixérem rozšleháme.

  2. Mezitím smícháme trochu vody s bílým jogurtem (1 velký, případně 1 - 2 malé jogurty) a přidáme trochu hladké mouky. S vodou to nesmíme nepřehnat, ale zase by se směs neměla táhnout.

  3. Za stálého varu postupně přiléváme připravenou vodu s jogurtem a moukou do vody s chlebem. Vždy přilijeme trochu směsi a důkladně rozmícháme nebo rozšleháme. Jinak se polévka srazí. Polévku chlebovku dochutíme octem podle chuti. Na dochucení lze přidat i masox a babička přidává ještě tymián. Přidáme prostě to, co komu chutná.

  4. Polévku chlebovku ihned podáváme na stůl k jídlu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!