Polévka chlebovka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1-2 kelímky jogurt 2-3 lžíce hladká mouka 0 ks tvrdý chleba podle chuti ocet hrst kmín tymián masox podle potřeby voda
Postup Polévka chlebovka recept
Postup přípravy receptu
-
Chleba bez kůrek nakrájíme na kostičky a dáme vařit s vodou a kmínem. Množství vody přilijeme podle toho, jak chceme, aby byla polévka hustá. Na hustší polévku použijeme asi třetinu chleba na litr vody. Chléb rozvaříme a ponorným mixérem rozšleháme.
Mezitím smícháme trochu vody s bílým jogurtem (1 velký, případně 1 - 2 malé jogurty) a přidáme trochu hladké mouky. S vodou to nesmíme nepřehnat, ale zase by se směs neměla táhnout.
Za stálého varu postupně přiléváme připravenou vodu s jogurtem a moukou do vody s chlebem. Vždy přilijeme trochu směsi a důkladně rozmícháme nebo rozšleháme. Jinak se polévka srazí. Polévku chlebovku dochutíme octem podle chuti. Na dochucení lze přidat i masox a babička přidává ještě tymián. Přidáme prostě to, co komu chutná.
Polévku chlebovku ihned podáváme na stůl k jídlu.