Polévka s fazolemi a těstovinami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 ks cibule
1 ks mrkev
20 dkg těstoviny
1 l zeleninový vývar
20 dkg bílé fazole
1 řapík řapíkatý celer
500 ml rajčatové pyré
podle chuti
sůl
rozmarýn
parmazán
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Den předem namočíme bílé fazole. Druhý den je 30 minut předvaříme v neosolené vodě. Fazole můžeme použít konzervované a nemusí se předvářet, ale není to ono. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na jemno, mrkev nastrouháme nahrubo a řapíkatý celer nakrájíme na plátky. Parmazán nastrouháme na jemném struhadle.

  2. Nakrájenou a nastrouhanou zeleninu osmažíme dozlatova na oleji, zalijeme zeleninovým vývarem a rajčatovým pyré. Přidáme slité fazole, snítku rozmarýnu a na mírném ohni pod pokličkou vaříme asi 30 minut, až jsou fazole měkké. Zvlášť si uvaříme drobné těstoviny, třeba malé mušličky, scedíme je a přidáme na závěr vaření do polévky.

  3. Polévku s fazolemi a těstovinami podáváme posypanou parmazánem, rozmarýnem a pokapanou olivovým olejem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!