Polévka s pohankovými játrovými knedlíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-3 stroužky česnek
sůl
1 ks vejce
150 g játra
pepř
petrželová nať
300 g hovězí maso
čestvá kořenová zelenina
50 g připravená pohanka (nabobtnalá)
1 lžíce pohanková mouka

Postup přípravy receptu

  1. Do studené vody dáme vařit hovězí maso na polévku. Případně můžeme přidat koření. Česnek a kořenovou zeleninu očistíme. Česnek rozetřeme a kořenovou zeleninu nakrájíme na kousky.

  2. Do umletých jater přidáme rozetřený česnek, pepř, vejce, připravenou nabobtnalou pohanku a směs spojíme lžící pohankové mouky. Vše promícháme a případně dohustíme pohankovou moukou a nepatrně osolíme. Než se vývar provaří, můžeme si vyválet pohankové - játrové knedlíčky.

  3. Do vývaru z hovězího masa přidáme kořenovou zeleninu, povaříme a dochutíme.

  4. Do hotového hovězího vývaru vsypeme játrové knedlíčky nebo noky a chvíli povaříme.

  5. Polévku dochutíme vegetou, pepřem a ozdobíme zelenou petrželkou.

  6. Zdroj: kniha Pohanka ve mlýně a kuchyni - Zdeněk Šmajstrla


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!