Polévka vichyssoise recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g máslo 2 ks brambory 1 ks cibule 4 ks pórek 2 kostky kuřecí vývar 1 l vroucí voda podle chuti 5 lžic smetana bílý pepř na ozdobu 1 lžička pažitka
Postup Polévka vichyssoise recept
Postup přípravy receptu
-
Použijeme pouze bílou část pórku a nakrájíme ji na 1 cm velké kousky. Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme je na drobné kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Pažitku nasekáme na jemno.
Máslo dáme rozpustit v hluboké pánvi, přidáme cibuli a pórek a smažíme na mírném ohni, dokud se cibule s pórkem nestanou průsvitnými. V hrnci s vroucí vodou rozpustíme masové kuřecí kostky, přidáme bílý pepř a brambory. Opatrně přidáme obsah pánve a dobře promícháme. Přivedeme k varu, přiklopíme a dusíme asi 40 minut.
Polévku potom rozmixujeme v elektrickém mixéru, pro příznivce tradičních metod procedíme polévku vichyssoise přes síto. Nakonec jemně vmícháme smetanu.
Polévku vichyssoise podáváme ozdobenou pažitkou. Tato polévka je výborná i studená.