Polévka z hlávkového salátu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 ks vejce
2 lžíce máslo
1 ks cibule
750 ml voda
1 ks hlávkový salát
1 lžíce ovesné vločky
3-4 lžíce smetana na vaření
podle chuti
sůl
libeček
mletý barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Salát omyjeme a natrháme na kousky, tvrdý košťál odřízneme.

  2. Na másle zesklovatíme nakrájenou cibuli, přilijeme vodu, přidáme sůl, pepř a natrhané lsty salátu. Vaříme asi 5 minut a pak vše rozmixujeme.

  3. Polévku můžeme zahustit rozšlehaným vejcem a lžící rozmixovaných ovesných vloček, poté nezapomeneme provařit. Nakonec přilijeme pár lžic smetany a podle potřeby polévku dochutíme - solí, pepřem a libečkem.

  4. Polévka z hlávkového salátu je dobrá s opečenou bagetkou, krutonky, ale i samotná.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!